BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ Sn. Prof. Dr. Adnan YÜKSEL mavigün’de
Anasayfa/ Haberler/ BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ Sn. Prof. Dr. Adnan YÜKSEL mavigün’de
19.02.2020

 Özel Mavigün Anadolu / Fen Lisesi olarak KARİYER GÜNLERİ kapsamında 18.02.2020 tarihinde düzenlemiş olduğumuz seminerlerden birini daha gerçekleştirmiş olduk. Bu seferki konuğumuz Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan YÜKSEL idi.

Türkiye’de iki ayrı vakıf üniversitesinin kurucu rektörlüğünü yapan tek isim olan hocamız, lise öğrencilerimize “Mesleki Motivasyon ve Başarı” konulu başarı odaklı bir seminer verdi. Seminere kurucumuz Prof. Dr. Hikmet ÖZDEMİR, Genel Müdür Şahin KARATAŞ, okul müdürlerimiz ile tüm Mavigün Fen Lisesi ve Mavigün Anadolu Lisesi öğrencileri katıldılar. Mavigün Kültür Merkezi’nde yapılan seminerde Rektör Hocamız;

“Ne yaparsanız yapın, ama en iyisini yapın.” derken
“İnsanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir.”  Hadis-i Şerifinin unutulmaması gerektiğini vurguladı.
Ayrıca Gandhi’den
“Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelerinize dönüşür...
Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür...
Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür...
Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür...
Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değerlerinize dönüşür...
Değerlerinize dikkat edin; karakterinize dönüşür...
Karakterinize dikkat edin; kaderinize dönüşür...”
sözüne öğrencilerimizin dikkatini çekti. Tüm öğrenci ve öğretmenlerin büyük beğeni ve alkışlarıyla dinledikleri Prof. Dr. Adnan YÜKSEL hocamız konuşmasında birçok ünlü düşünürün ve bilim insanının özlü sözlerine de yer vererek öğrencilerimizin hedeflerine ulaşmasında ışık oldu.
                Prof. Dr. Adnan YÜKSEL Hocamız konuşmasında Biruni Üniversitesi’ndeki yapmış olduğu yeniliklerden ve elde edilen başarılardan bahsedip, bu tarz çalışmaların öğrencilerimizin de hayatlarına uyarlamaları gerektiğini belirtti. Başarılı olmanın adımlarından biri olan her öğrencinin 1 saat daha fazla çalışması konusunda öğrencilerimizden söz aldı.
                Samimi bir ortamda geçen söyleşinin ardından günü anısına Rektör Hocamıza, Mavigün Eğitim Kurumları ve İnsanlığa Hizmet Vakfı Kurucusu Prof. Dr. Hikmet ÖZDEMİR Hocamız tarafından plaket ve tüm öğrencilerimiz adına da 11.sınıf öğrencimiz tarafından bir buket çiçek takdim edildi.


Diğer Haberler
MEVLANA HAFTASI

MEVLANA HAFTASI

*Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol *Şefkat ve merhamette güneş gibi ol *Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol *Hiddet ve asabiyette cansız gibi ol *Tevazu ve alçakgönüllülükte toprak gibi ol *Hoşgörülü davranmada deniz gibi ol *Ya olduğun ...
Devamı Oku
BİLİM SUNUMLARI

BİLİM SUNUMLARI

ÖĞRENCİLERİMİZ AİLELERİYLE BİRLİKTE SEÇTİKLERİ BİR DENEYİN HAZIRLIĞINI YAPARAK ARKADAŞLARINA BU DENEYİN SUNUMUNU YAPMAKTADIRLAR.BU ETKİNLİK SAYESİNDE KENDİNİ İFADE ETME,TOPLULUK KARŞISINDA HEYECANINI KONTROL ETME VE ÖZGÜVEN GELİŞİMLERİ DESTEKLENMEKTEDİR.
Devamı Oku
SATRANÇ DERLERİMİZ

SATRANÇ DERLERİMİZ

ÖĞRENCİLERİMİZ SATRANÇ ATRENÖRÜMÜZ ZEYNEP SALTİK ÖZTÜRK İLE TANIŞARAK SATRANÇ İLE İLGİLİ BİLGİ EDİNDİLER.MİNİK SPORCULARIMIZA REKABETİ BOL BİR DÖNEM DİLİYORUZ.
Devamı Oku

YUKARI